Stort test av 17 cykelhjälmar Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet.© Valling.com

Stort test av 17 cykelhjälmar

Vi har testat 17 intressanta modeller – och utser favoriterna som ger den bästa cykelupplevelsen.

22 mars 2012

Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet av 17 cykelhjälmar. Få också tips om hur du ska välja rätt cykelhjälm och se tester av både billiga och dyra cykelhjälmar.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned. Logga in här eller skapa en profil här. Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned. Teckna prenumeration här

Med blotta ögat är det svårt att se någon större skillnad mellan de olika hjälmarna i testet. Vårt stora test med de bästa hjälmarna på marknaden visar dock att skillnaden är stor mellan de olika modellerna.

Så har vi testat

Slutbedömning: Respektive hjälms slutbetyg är en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, passform och funktion samt hur hjälmen upplevs under rundan.

Vi har delat in testfältet i två grupper beroende på prisnivån: en budgetgrupp med hjälmar som kostar drygt tusenlappen samt en kategori med hjälmar som kostar mer än så. Under testperioden har vi lagt tonvikten på hur komfortabla hjälmarna är, hur bra passformen är samt hur lätt det är att justera hjälmarna – både med och utan handskar. Och kan man till exempel göra en liten snabbjustering med bara en hand utan att stanna? Vi har också fokuserat på hur bra ventilationen är i hjälmarna samt hur bekväma de är på huvudet efter flera timmars kontinuerlig användning. Med andra ord: precis de förhållanden som en vanlig cykelmotionär brukar erfara. Alla hjälmarna i testet lever upp till myndigheternas säkerhetskrav, så den delen går vi inte in på.

Ensats för prenumeranter

Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned.

Logga in här eller skapa en profil här.

Teckna prenumeration här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig