© istock

Personliga tränare blir årets vinnare

Experter har pekat ut de hetaste träningstrenderna 2020.

23 januari 2020 av Redaktionen

De hetaste träningstrenderna 

Det är inte lika vanligt nuförtiden att besökarna går omkring mer eller mindre planlöst på gymmen. Gymentusiasten anno 2020 vill ha skräddarsydda program och en motiverande coach bredvid sig. 

På senare år har antalet motionärer som använder sig av personlig träning exploderat, och inget tyder på att toppen har nåtts. I en ny undersökning ligger personlig träning således etta på listan över de trender som anställda i gymbranschen över hela Europa tror allra mest på under det nya året. 

Förutom vanlig personlig träning, då man har en tränare helt för sig själv, verkar också personlig träning i mindre grupper bli allt populärare. Den träningsformen tar en femteplats på listan. I år är det 14:e året i rad som The American College of Sports Medicine har frågat tusentals träningsexperter över hela världen om deras förväntningar inför det kommande året, men det är första gången som en separat europeisk lista presenteras. Och européerna skiljer sig från resten av världen. På världsbasis är det nämligen så kallade wearables (t.ex. smartklockor, aktivitetsarmband och gps­klockor) som toppar listan för andra året i rad, medan den trenden bara är på 18:e plats i Europa.


Topp 10 träningstrender i Europa 2020

1 Personlig träning 

2 Högintensiv intervallträning (HIIT) 

3 Kroppsviktsträning 

4 Funktionell fitnessträning 

5 Personlig träning i små grupper 

6 Träning för viktnedgång 

7 Motion som medicin 

8 Hälsocoaching 

9 Boutiquegym 

10 Cirkelträning 

Källa: American College of Sports Medicine

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig