Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

27 augusti 2020 av Redaktionen

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Takt og ton på löprundan 

Bör man springa på stället, hur ofta ska löparkläderna tvättas och är det okej att spotta på vägen? Löpning är en enkel idrott som passar de flesta, men det finns samtidigt en hel del oskrivna regler som är bra att känna till om man vill smälta in i löparmiljön. Några av de reglerna har vi tittat lite närmare på här.

Sov dig starkare 

Din sömn är viktig för att du ska kunna nå de träningsresultat du drömmer om. Sover du för lite eller för dåligt försämrar du helt enkelt effekten av allt hårt jobb du lägger ned i löpskorna, på cykeln eller i gymmet. Forskarna har på senare år lärt sig massor när det gäller sambandet mellan sömn och prestation, och det råder ingen tvekan om att man kan sova sig både starkare, snabbare och friskare.

Geniala slutspurter

En ”finisher” är en bra avslutning på ett styrkepass. På mindre än tio minuter kan du trötta ut musklerna, få upp pulsen rejält och plocka fram den allra sista energin ur kroppen innan du med gott samvete kan berömma dig själv efter väl genomfört träningspass. Här är tio roliga, omväxlande och utmanande slutspurter.

Stor test: Prisvärda GPS-klockor 

Hur bra träningsklocka kan man få för 3 500 kr? En riktigt bra klocka faktiskt! Utvecklingen går i en rasande fart och många av dagens billigare klockor är bättre än många äldre och dyrare modeller. Vi har testat några prisvärda gps-klockor.

Kostens fyra viktigaste byggstenar

Fyra näringsämnen är egentligen allt din kropp behöver för att du ska hålla dig frisk och kry. Här går vi på djupet med de viktiga näringsämnena och tipsar om hur du tankar upp med de bästa källorna i rätt mängder och vid rätt tidpunkter.

Allt detta och mycket, mycket mer hittar du i senaste numret av Aktiv Träning.

Vi ses i nya numret

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig