Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

30 juli 2020 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Turbo på din jobbpendling 

Träningspendling är en genväg till bra kondition, stark hälsa, bättre humör och mer ork och energi till vardags. Och vrider du bara lite extra på träningsreglagen kan du få ut ännu mer av din aktiva insats till och från jobbet – oavsett om du väljer att springa eller cykla. Se här hur du sätter...

Motionslopp i cyberspace är en ny trend 

Virtuella motionslopp har de senaste åren arrangerats i skuggan av de vanliga loppevenemangen. Men nu strömmar idrottare på alla nivåer till de nya digitala motionsloppen, som bara några veckor efter det att coronapandemin bröt ut fick en riktig boom. Loppens virtuella format är nämligen som skräddarsytt för att hålla social distans och ersätta inställda lopp.

Boosta dina styrkepass

Är du redo att pröva på några nya smarta tips så att du kan få ut ännu mer av din styrketräning? Det finns nämligen en rad effektiva metoder som tröttar ut musklerna ännu mer jämfört med din vanliga styrketräning, och det kan vara precis det du behöver om du har nått en platå i din träning där du inte utvecklas längre. Här är sex metoder som garanterat får dina muskler att växa.

VO2 Max

VO2 – vad sa du för något? Det låter kanske avancerat, men siffrorna bakom den tekniska termen är helt avgörande för prestationsförmågan som löpare – och för den förväntade livslängden. Som tur är kan värdet förbättras genom träning och viktnedgång. Vi analyserar VO2 maxvärdet och visar dig hur du kan öka det.

Bålträning därhemma

Bålträning är en viktig nyckel för att du ska kunna prestera bättre – oavsett om du springer, lyfter tunga vikter på gymmet eller ger full gas på fotbollsplanen. En stark bålmuskulatur minskar också risken för skador och bidrar till att du får en bättre kroppshållning. Om ditt mål är att få en trimmad och platt mage är bålträning också en del av vinnartaktiken.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig