Nytt nummer ute nu!

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

28 maj 2020 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

20 tips för sommarlöpning 

Den svenska sommaren är som gjord för sköna löprundor ute i det fria. Dagarna är långa och ljusa, naturen visar sig från sin bästa sida och temperaturen är sällan högre än att det fungerar utmärkt att springa i ett behagligt tempo. Så egentligen är det bästa tipset för sommarlöpning att bara ta på sig löpskorna och ge sig ut och njuta. Men det går att få ut ännu mer av sommarens löpträning om man vill. Nu finns det nämligen massor av möjligheter att göra träningen roligare och och få formkurvan att nå nya höjder. Här är 20 tips för hur du kan få ut ännu mer av dina löprundor i sommar.

Börja träna nu!

Varma, sköna dagar på badstranden väntar, och nu är den tid på året då många tittar sig själva i spegeln och kanske funderar: ”Är den här kroppen verkligen redo för sommaren”? För dig som vill finslipa formen inför sommaren är det hög tid att sätta igång. Och det finns tre områden du bör fokusera lite extra på. Här visar vi hur du med rätt kost, styrketräning och pulshöjande aktiviteter kan få den sommarkropp du drömmer om.

Starka och friska fötter

Dina fötter bär dig 365 dagar om året – och de är bokstavligt talat grunden för nästan all din träning. Det finns således många anledningar att ge dem lite extra uppmärksamhet. Se här hur du kan stärka och vårda kroppens fundament.

Löp långt

Det kan vara lätt att slarva med långpassen om man är ute efter snabba resultat och höga konditionsvärden Men utan långpassen är det svårt att bli en riktigt bra löpare. De förbättrar nämligen din uthållighet, fettförbränning och löpekonomi samt gör dig mentalt tuffare...

Fart, grus och fågelsång 

Oavsett om du föredrar tuffa cykellopp i terrängen som ger blodsmak i munnen, eller lugna cykelturer med kompisarna, så erbjuder de s.k. gravelloppen det du söker. De bjuder nämligen på det bästa från både landsvägscykling och mountainbike. Och ofta bjuds det även på kaffe, öl och social samvaro i loppen.

Allt detta och mycket, mycket mer hittar du i senaste numret av Aktiv Träning.

Vi ses i nya numret! 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig