Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

27 mars 2020 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Gör ditt bästa motionslopp någonsin

Det finns många fördelar med att delta i ett motionslopp. Att springa en tävling behöver dock inte innebära att man pressar sig själv till det yttersta. Det finns mycket att vinna på att delta bara för upplevelsens skull. Samtidigt finns det en hel del att tänka på i samband med ett motionslopp och allt handlar inte om själva löpningen. Här guidar vi dig till allt du behöver veta om träning, kost, prylar, logistik och återhämtning så att du får en bra löpupplevelse.

Öka din uthållighet

Din uthållighet avgör hur hårt och hur länge du kan pressa kroppen. Uthålligheten påverkar i hög grad din prestationsförmåga på alla sträckor från 800 meter och uppåt. Och det bästa är att uthålligheten kan tränas livet ut. Här visar vi dig hur du kan göra det så effektivt som möjligt.

Är allt socker lika onyttigt?

Vitt, brunt, klibbigt, torrt. Socker finns i många former, men spelar det egentligen någon roll för din hälsa om du lägger vitt socker eller honung på din havregrynsgröt? Vi har grävt efter svaret i sockerskålen.


Grön muskelmat

På senare år har det blivit populärt att äta mindre kött, men om man nu är en flitig gymbesökare kan det vara svårt att helt skippa köttbiten eller kycklingfilén till middag. Gör man det säger man nämligen farväl till några av musklernas bästa proteinkällor. Som tur är kan man få större muskler även med en växtbaserad kost – bara man ser till att välja rätt bland alla gröna proteinkällor

“Jag kan inte ...”

Alla motionärer – även de mest hängivna – upplever att det tar emot att träna ibland av olika anledningar. Lyckligtvis är dock viljestyrkan inte helt statisk och kan därför tränas som så mycket annat – liksom du kan ”hjälpa” den en bit på vägen med några enkla tips och knep. Här är fyra bra lösningar på några vanliga problem.

Dessutom kan du se fram emot ett nytt avsnitt av styrkeskolan samt en massa läsvärda tester av nya produkter på marknaden. Allt detta och mycket, mycket mer hittar du i senaste numret av Aktiv Träning.

Vi ses i nya numret! 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig