Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

27 februari 2020 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Planera rätt och löp bättre 

Ett av de viktigaste verktygen i jakten på en bra löpform är en kalender. Genom att planera säsongen och dela in den i rätt faser kommer du att vara en bättre löpare än någonsin förut lagom till sommaren. Här är fyra optimala träningsperioder.

Lyft hela livet

Styrketräning är din bästa chans till att uppnå ”evig ungdom”. Ny forskning visar att träning med vikter effektivt kan bromsa fysiska och mentala ålderstecken som annars brukar uppfattas som en naturlig följd av att man åldras. Och det är aldrig för sent att börja träna. Det är 72-årige John Terragni ett levande bevis på. Han började med styrketräning för tre år sedan och nu innehar han världsrekordet i bänkpress i sin åldersklass.

Håll vikten efter en viktnedgång

Efter en diet är du både några kilo lättare och många erfarenheter rikare. Kan du använda det i din nya livsstil efter dieten är det mycket lättare att hålla din nya vikt. Här är våra bästa tips för hur du kan undvika att gå upp i vikt igen.


Kvinnorna på gång inom ultrasporten

Det händer massor av saker på de längsta och mest krävande ultrasträckorna: Gång på gång är det kvinnliga idrottare som tar hem segern före männen. Och det händer oavsett om loppen genomförs till fots eller på cykel. Trenden inom ultrasporten är tydlig: kvinnliga idrottare är minst lika bra och uthålliga som deras manliga medtävlare.

Japanska för nybörjare

Okonomiyaki – svårt att uttala, lätt att tillaga. De krispiga kålpannkakorna är en klassiker i det japanska köket, och de kallas också för japanernas svar på pizza eftersom man kan fylla dem med massor av spännande ingredienser. Här får du sex förslag på goda och nyttiga kålpannkakor – inspirerade av japansk okonomiyaki, men med råvaror som går att hitta i alla matbutiker.

Dessutom kan du se fram emot artiklarna ”Ska jag träna när …”, ”Prylar för återhämtning” och ”Hög puls – i vatten, på land och på alptoppar”. Du får också ett nytt avsnitt av styrkeskolan samt en massa läsvärda tester av nya produkter på marknaden. Allt detta och mycket, mycket mer hittar du i senaste numret av Aktiv Träning.

Vi ses i nya numret! 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig