Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

30 januari 2020 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Löp dig till ny energi i vinterkylan

Om du fortsätter att löpträna trots att vintern behåller greppet över landet, kan du få massor av positiva effekter för både kropp och själ. Du blir på bättre humör, får ny energi och kan se fram emot flera konkreta hälsovinster varje gång du tar på dig löpskorna och ger dig ut i den kylslagna luften. Se här hur du får ut maximalt av din vinterlöpning.

Genväg till en stark bål

En stark bål är viktig för alla rörelser du gör till vardags och när du tränar. Men renodlade bålövningar, till exempel plankan, kan ibland kännas lite tråkiga att göra. Som tur är behöver du inte ligga stel som en pinne för att bygga en stark bål. Bålträning kan du faktiskt få på köpet när du är igång och gör en massa andra övningar på gymmet.

Knäck en nöt 

Nötter är små hälsopärlor och byter du ut onyttiga snacks som chips och godis mot nötter så gynnar du både ditt hjärta, din hjärna, ditt skelett och dina leder.

Extremlopp i vildmarken 

OCR, obstacle course racing, är en rolig och omväxlande idrottsgren som blir allt mer populär härhemma. Loppen är tuffa men roliga, och de har blivit populära eftersom de är så (relativt) korta att alla kan delta utan att vara elittränade. Runt om i världen ägnar sig dock de mest hårdföra OCR-idrottarna åt att springa, bada i lera och anta andra extrema utmaningar 24 timmar i sträck. Häng med till Spartan Ultra World Championship i svenska fjällen.

Under den spanska solen 

För vana cyklister finns det inget bättre än en vecka på sydliga breddgrader när våren drar in. Sol, blå himmel och milda temperaturer gör det möjligt att tjuvstarta säsongen och fokusera på att cykla med kompisarna.

Dessutom hittar du också artiklarna ”Är du trött på att vara trött?”, ”Prylar till din hemträning” och ”Har du en plan?”. Vi bjuder också på en massa nya produkttester samt en helt ny styrkeskola med cirkelträning på schemat. Allt det och mycket, mycket mer.

Vi ses i nya numret av Aktiv Träning!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig