Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

2 januari 2020 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Nå ditt löparmål 2020

Årsskiftet är en perfekt tidpunkt att börja finputsa sina ambitioner och bestämma sig för vilket mål med löpningen man ska ha det kommande året. Det är dock inte alla nyårslöften som är lika bra om du vill vara säker på att lyckas infria dem. Här får du massor av inspiration till hur du väljer ett nyårslöfte inför 2020 som passar till just dig – och tips för hur du kommer i mål.

Så lyckas du på gymmet

När nyårsklockorna har klämtat och champagnen är uppdrucken så kryllar det av förväntansfulla nya medlemmar på gymmen som vill infria sina nyårslöften om att komma i gång och styrketräna under det nya året. Att skaffa sig bra träningsvanor som håller månad efter månad kräver dock både disciplin, hårt jobb och en stor portion planering. Här guidar vi dig till en bra start och ger dig de viktigaste tipsen för hur din träning på gymmet ska bli lyckad – också på lång sikt.

Tanka rätt efter träning

När du har använt musklerna eller utmanat konditionen så har din kropp behov av rätt bränsle för att kunna läka, bli starkare och få ny energi. Här får du näringsexpertens tips på vad du ska äta och dricka för att uppnå just det.

Hur långt, sa du? – cykellopp tvärs över kontinenter

Cykelsemester och cykllopp kombineras i en ny typ av extremlopp som har blivit oväntat populära. De sträcker sig över hundratals mil och tar flera veckor att genomföra. Gemensamt för loppen är att deltagarna får klara sig själva. Det handlar om äventyr och fysiska, mentala och praktiska utmaningar.

Ekologisk traillöpning på Irland

Miljö och klimat är heta potatisar nuförtiden, och det gäller även i löparvärlden. Vi tog på oss löpskorna och deltog i premiären av Eco Trail Wicklow, ett lopp som bjuder på 45 ekologiska kilometer och 1 700 hållbara höjdmeter i den irländska vildmarken.

Dessutom kan du se fram emot att läsa om "Hjärnmat”, 13 tips som gör löpbandspassen roligare, del 6 av styrkeskolan, nya produkttester samt mycket, mycket mer.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig